Prostat Tedavisi

Üroloji Doktoru olarak, 2001 Yılından bu yana, 22 yıllık tıp tecrübem ile; sizlerin sorunlarına ışık tutup, Mustafakemalpaşa’da ki modern kliniğimizde hızlı güvenilir bir şekilde sağlığınız için ekibim ile hizmet vermekteyiz.

Umut TURAN Üroloji Uzmanı Operatör Doktor

Özel Turan Klinik

Mustafakemalpaşa da bulunan Turan Özel Kliniğimizde kullandığımız son teknoloji ekipmanlar ile, siz hastalarımıza rahatlığın yanında daha verimli, daha kesin sonuçlar verirken daha hassas ve öngörülebilir tedavi planlayarak maksimum estetik sonuçlar almanızı sağlıyoruz.Operatör Doktor Umut Turan

Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Susurluk ilçelerinde Üroloji ile ilgili sıkıntıları olan hastalarımıza hizmet vermekteyiz.  Bursa’ya, Bandırma’ya, Balıkesir’e gitmeden de size en yakın olan Mustafakemalpaşa Özel Üroloji Kliniğimizde hizmet vermekteyiz. Üroloji ile ilgili rahatsızlıklarınızın hemen hemen tamamına yönelik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti vermekteyiz. Kliniğimiz eviniz konforunda ve teknolojinin gerektirdiği tüm ekipmanlarla sizlere hizmet vermek için hazırdır. Sizleri bekleriz. Şimdiden bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler.

Üroloji Alanlarımız

Lütfen randevu için bizi aramaktan çekinmeyiniz. Sizler için buradayız. Bize İletişim sayfamızdan veya WhatsApp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Kliniğimiz görselleri

Op.Dr.Umut Turan Üroloji Uzmanı

Etiketler: Susurluk Üroloji Doktoru, Susurluk Üroloji Uzmanı, Susurluk Üroloji, Susurluk Üroloji Özel Klinik, Susurlukta üroloji doktoru, üroloji doktor randevu

Mustafakemalpaşa Prostat Hastalıkları ve Tedavisi için Op.Dr. Umut TURAN Turan Klinik Üroloji Kliniği

Prostat, spermi koruyan ve besleyen sıvıyı salgılar. İdrarı mesaneden vücut dışına taşıyan üretra, prostatın ortasından geçer. Öncelikle bu bez, hem spermi besleyen hem de güvenliğini sağlayan sıvıyı salgılama işlevi görür. Prostat, erkeklerde penis ile mesane arasında yer alan, rektumun hemen önünde bulunan önemli bir bezdir.

Prostat, yaklaşık ceviz büyüklüğünde olan bir bezdir. Erkek üreme sisteminin bir parçasıdır ve idrarı mesaneden dışarı taşıyan tüpün etrafına sarılıdır.

Mustafakemalpaşa Prostat Hastalıkları ve Tedavisi için Op.Dr. Umut TURAN Turan Klinik Üroloji Kliniği, kliniğimizMustafakemalpaşa Prostat hastalıkları ve tedavisi Mustafakemalpaşa ilçesinde sizlere hizmet vermektedir. Bize iletişim numaralarından ulaşarak bilgi ve randevu talep edebilirsiniz.

Prostat Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri

Prostat hastalıkları, özellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde yaygındır.

Prostat sorunları her yaştan erkekte, özellikle 50 yaş üzeri erkeklerde oldukça yaygındır. Prostat sorunları, basit iltihaptan kansere kadar değişebilir. Yaşlandıkça, prostatınız büyür ve problemlerin gelişmesi daha olası hale gelir.

En yaygın üç prostat hastalığı türü şunlardır:
• İyi Huylu Prostat Büyümesi / İyi Huylu Prostat Hiperplazisi (BPH)
• Prostat İltihabı (Prostatit)
• Prostat Kanseri

 Bu hastalıkların farklı nedenleri olmasına rağmen benzer semptomları vardır. Bu nedenle, yıllık fizik muayenenizin bir parçası olarak prostat kanseri taramasını aksatmamanız ve aşağıda belirteceğimiz semptomlardan herhangi birine sahipseniz doktorunuzla görüşmeniz önem taşımaktadır.

Prostat Sorunlarının Belirtileri

Prostat genellikle idrara çıkma veya mesane kontrolü ile ilgili sorunlara neden olur. Prostat sorunlarının belirtileri aşağıdakileri içerebilir:

  • Sık idrara çıkma dürtüsü
  • İdrar yapmak için gece boyunca birçok kez kalkma ihtiyacı
  • İdrarda veya menide kan
  • İdrar yaparken ağrı veya yanma
  • Ağrılı boşalma
  • Sırtın alt kısmında, kalçalarda, pelvik veya rektal bölgede veya üst uyluklarda sık görülen ağrı veya sertlik
  • İdrar damlaması
  • İdrara çıkmayı durdurmak veya geciktirmek gibi mesaneyi kontrol etmede sorun
  • İdrar akışını başlatma veya idrar yaparken akışı durdurma ve başlatma zorluğu
  • Mesaneyi tamamen boşaltamama

İyi Huylu Prostat Büyümesi Nedir?

Prostat büyümesi, “iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH)” olarak da adlandırılır. Erkeklerde yaşlandıkça yaygın görünen bir rahatsızlıktır. Büyümüş bir prostat bezi, idrarın mesaneden dışarı akışını engellemek gibi rahatsız edici idrar semptomlarına neden olabilir. Ayrıca mesane, idrar yolu veya böbrek sorunlarına da neden olabilir.

Prostat Büyümesi Belirtileri

Prostat büyümesi olan kişilerde semptomların şiddeti değişiklik gösterir. Prostat büyümesinin yaygın belirtileri ve semptomları şunları içerir:

  • Sık veya acil idrara çıkma ihtiyacı
  • Gece idrara çıkma sıklığında artış (noktüri)
  • İdrar yapmaya başlama zorluğu
  • Zayıf idrar akışı veya durup başlayan bir akış
  • Mesaneyi tamamen boşaltamama

Daha az görülen belirti ve semptomlar şunları içerir:

  • İdrar yolu enfeksiyonu
  • İdrara çıkamama
  • İdrarda kan

Prostatınızın boyutu, belirtilerinizin ciddiyetini mutlaka belirlemez. Prostat boyutu küçük olan bazı erkeklerde önemli semptomlar olabilirken, çok genişlemiş prostatı olan diğer erkeklerde sadece küçük üriner semptomlar olabilir.

Prostat Büyümesi Tedavisi

Prostat büyümesi, bir diğer adıyla iyi huylu hiperplazisi (BPH) tedavisinde tıbbi ve cerrahi çözümlere başvurulabilir. İlaçlar, minimal invaziv tedaviler ve ameliyat dahil olmak üzere prostat bezi büyümesi için birkaç etkili tedavi vardır. En iyi seçeneği seçmek için, siz ve doktorunuz semptomlarınızı, prostatınızın boyutunu, sahip olabileceğiniz diğer sağlık koşullarını ve tercihlerinizi dikkate alarak değerlendirmelisiniz.

Prostatta Yeni Tedavi Yöntemi: Embolizasyon

Prostat büyümesinde ameliyatsız, genel anestezisiz yeni tedavi yöntemi; Embolizasyon.

Girişimsel Radyoloji bölümünde yapılan bir işlem olan Anjiyografik Embolizasyon tekniğiyle, prostatı besleyen atardamarların tıkanarak prostat dokusunun ölümü sağlanmaktadır. Bu yeni yöntemde hastanede yatış olmaması, kesi, kanama ve sonda olmaması avantajdır. Ameliyatlardan sonra karşılaşılan cinsel ve üreme fonksiyon bozukluğu, kanalda kalıcı darlık riski anjiyografik embolizasyonda beklenmemektedir. 

Prostatın anjiyografik embolizasyonu yöntemi, anjiyografi ünitesinde yaklaşık bir buçuk saatlik işlemle ve hasta uyanık haldeyken yapılmaktadır. İşlem sırasında ve sonrasında ağrı yoktur. Hasta işlem sonrası aynı gün veya bir gün hastanede gözlenerek taburcu olup işine veya sosyal yaşamına dönebilmektedir. 
 
Özellikle cerrahi operasyon riskini kaldıramayacak, ek hastalığı olan prostat hastalarının artık sonda dışında seçeneği anjiyografik tedavidir. Kalp yetmezliği, akciğer hastalıkları ve şeker hastalığı olan hastalara da anjiyografik yöntemle güvenle prostat tedavisi yapılabilmektedir. 

Prostat İltihabı (Prostatit) Nedir?

Prostatit, prostat bezinin ağrılı bir iltihabıdır. 50 yaş altı erkeklerde en sık görülen prostat hastalığı olmakla birlikte ileri yaştaki erkeklerde de görülebilmektedir. Prostatit akut olabilir, bu da aniden ortaya çıktığı ve tedavi ile hızla düzeldiği anlamına gelir. Kronik prostatit de olabilir, bu da daha yavaş ortaya çıktığı, tekrarladığı ve bazen aylarca sürdüğü anlamına gelir.

Prostatit Belirtileri,

Prostatit belirtileri diğer adıyla prostat iltihabının belirtileri şunları içerebilir:

  • Pelviste, cinsel organda, belde ve kalçada ağrı
  • İdrar yapma zorluğu
  • İdrar yaparken ağrı veya yanma
  • Özellikle geceleri sık idrara çıkma
  • Ateş ve titreme

Prostatit (Prostat İltihabı) Tedavisi

Prostatit tedavileri, prostatit türlerine ve altta yatan nedene bağlıdır. Şunları içerebilirler:

  • Antibiyotikler:Prostatit için en sık reçete edilen tedavi antibiyotik almaktır. Doktorunuz, enfeksiyonunuza neden olabilecek bakteri türüne göre ilacınızı seçecektir.
  • Alfa bloker ilaçlar:Bu ilaçlar mesane boynunun ve prostatın, mesanenize katıldığı yerdeki kas liflerinin gevşemesine yardımcı olur. Bu tedavi ağrılı idrara çıkma gibi semptomları hafifletebilir.
  • Anti-enflamatuar ilaçlar:Steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar, semptomları hafifleterek sizi daha rahat ettirebilir.

Prostat Kanseri Nedir?

Prostat kanseri en tehlikeli prostat problemidir ve ilk başta diğer prostat problemleriyle aynı semptomlara neden olabilir. Erken tarama önlemleri sayesinde, prostat kanseri genellikle herhangi bir semptom fark edilmeden teşhis edilebilir.
Prostat kanseri, erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden biridir. Prostat kanseri zamanla büyüyebilir ve başlangıçta genellikle ciddi zarara neden olma olasılığının daha düşük olduğu prostat bezi içinde kalır. Bazı prostat kanseri türleri yavaş büyür, çok az tedaviye ihtiyaç duyabilir veya hiç tedavi gerektirmeyebilirken, diğer türler agresiftir ve hızla yayılabilir.
Erken teşhis edilen prostat kanserinin başarılı tedavi şansı daha yüksektir.

Prostat Kanseri Belirtileri

Günümüzde çoğu erkeğe semptomları başlamadan önce muayeneler ve taramalar yoluyla prostat kanseri teşhisi konulurken, hastalığın olası belirtilerine aşina olmak önemlidir. Bu, özellikle tarama geçirmemiş veya genç erkekler için önemlidir.

Prostat kanseri belirtileri:

  • İdrara bağlı sorunlar
  • Menide kan
  • Sırt, kalça veya kaburgalarda ağrı
  • Mesane kontrolü kaybı
  • Erektil disfonksiyon
  • Pelvik bölgesinde rahatsızlık

Prostat Kanseri Teşhisi

Prostat kanserinin teşhisi için altın standart, prostat biyopsisidir, prostat dokusundan küçük örnekler toplar ve anormal hücreleri mikroskop altında tespit eder. Prostat kanseri teşhisinde, günümüz ürolojisindeki en modern tanı araçlarından birisi olan Füzyon Biyopsi yöntemi kullanılmaktadır.

MR/TRUS füzyon biyopsi, ürologların biyopsi yapılması gereken prostat alanını kesin olarak hedeflemesine yardımcı olmak için özel bir manyetik rezonans görüntüleme (MRI) taramasını bir trans rektal ultrason görüntüsü ile birleştirir. Bu yaklaşım, doktorlarımızın prostatta kanser endişesi olan bölgeyi tam olarak örneklemelerini sağlar.

MR-TRUS füzyon biyopsi, tedaviye ihtiyaç duyan tümörleri hedeflemeye yardımcı olarak, tekrar biyopsi sayısını azaltarak daha erken teşhis ve tedaviye olanak tanır.

Prostat Kanseri Tedavisi

Prostat kanseri için tedavi seçenekleri, tümörün saldırganlığı, hastalığın evresi, kişisel tercihler ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Tedavi seçenekleri ameliyat veya radyasyon tedavisini içerebilir. Ayrıca hormon tedavileri, kemoterapi ve immünoterapi gibi tedaviler dahil olmak üzere bu kanserlerin büyümesini kontrol etmek için kullanılabilecek bir dizi farklı tedavi vardır.

Ne Zaman Bir Doktora Başvurulmalı?

Yukarıdaki belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, doktorunuza görünmeniz önemlidir. Bu belirtilerin birçok olası nedeni vardır ve bunların da teşhis edilmesi önemlidir.
Prostat kanseri teşhisi söz konusu olduğunda, semptomların ortaya çıkmasını beklememek en iyisidir. Prostat tarama testleri hakkında doktorunuzla konuşun. Bir aile geçmişiniz veya prostat kanseri için başka risk faktörleriniz varsa, taranmanız daha da önemlidir.

 

Etiketler: Mustafakemalpaşa Prostat Hastalıkları ve Tedavisi, Op.Dr.Umut TURAN, Prostat tedavisi, prostat hastalıkları, Bursa Prostat Tedavisi, Karacabey Prostat, Susurluk Prostat, Prostat Susurluk, Prostat M.K.Paşa, Mkemalpaşa prostat, mkp prostat, kemalpaşa prostat, iyi huylu prostat, idrar zorlanma, Mustafakemalpaşa, mkemalpaşa, mkpaşa, karacabey prostat doktoru, susurluk prostat doktoru,