Sünnet Uygulaması
Anne Baba ve aile büyükleri ile, konforlu bir şekilde sünnet olmak tüm çocuklarımızın hakkı. Modern tasarımı ve steril şartları ile kliniğimiz, mutlu ve huzurlu bir sünnet için sizlere kapıları açtı. Kalite, konfor ve uzman doktor güvencesi ile Mustafakemalpaşa – Karacabey ve Susurluk’ta mümkün. Sünnet Mustafakemalpaşa’da ki kliniğimizde konforlu bir şekilde çocuğun rahat edebileceği bir ortamda gerçekleştirilmektedir. Büyük çocuklarımızın oynayabileceği oyun konsolları ve küçük çocuklarımız için küçük oyun istasyonları mevcuttur.
Krem sürüldükten sonra deri ve katmanlarının uyuşması sağlanıp sonrasında bölgesel anestezi ile uyuşturma işlemi yapılmaktadır. Bu süreç 10 dakika lokal anestezi ,15-20 dakika sünnet işlemi olmak üzere ortalama 30 dakika içerisinde bitmektedir.
Kliniğimizde uyguladığımız sünnet yöntemi, ağrısız, pansumansız, ve estetik sünnet işlemidir.
10 Dakika lokal anestezi
15-20 Dakika sünnet işlemi
30 Dakika içerisinde sünnet operasyonu bitmektedir
Ağrısız, Pansumansız, ve estetik sünnet işlemi
Mustafakemalpaşa, Karacabey, Susurluk
ÇALIŞMA SAATLERİMİZ
Pazartesi – Cuma | 8:00 – 17:00 |
Cumartesi | 9:30 – 17:00 |
Klinik Adresimiz
Operatör Doktor Umut Turan’ın, Mustafakemalpaşa Kliniği’nde ki SÜNNET Uygulama Videoları ve Görselleri
Sünnet Hakkında Yararlı Bilgiler
Sünnet Nedir?
Sünnet, penisin uç kısmını saran mukozal dokunun ve deri tabakasının yaklaşık dörtte üçünün cerrahi yolla kesilip glans penisin ve idrar kanalının uç kısmının açığa çıkarılması işlemidir. Sünnet derisinin varlığı yenidoğan ve daha büyük bebeklerin bir bölümünde idrar yolu enfeksiyonu ve balanit gibi sorunlara yol açabilmekte ve yenidoğan döneminde sünnet olmayan bebeklerin en az % 10’unda sünneti gerektiren sorunlar yaşanmaktadır.
Sünnetin Yararları Nelerdir?
Sünnet edilmiş penisin temiz tutulması daha kolaydır. Yapılan araştırmalar yaşamın ilk 1 yılı içerisinde özelliklede 6 aydan daha küçük yaşta idrar yolu enfeksiyonu geçiren erkek çocukların %92’si sünnetsizdir. Sünnet derisi iltihabî hastalıkları, sünnet derisi darlığı, parafimozis sünnetten sonra görülmez.
Cinsel ilişki ile bulaşan, sfiliz, gonore, herpes ve AIDS gibi hastalıklardan korunmakta önemlidir. HIV enfeksiyonunun endemik olduğu Afrika ülkelerinde hastalık sünnetsiz erkeklerde sünnetli erkeklere göre 1.5-8.4 kat daha fazla görülmektedir
Araştırmalar sünnetin bir gelenek olarak rutin yapıldığı musevi ve müslüman toplumların erkeklerinde penis başı kanserinin ve bunların eşlerinde de rahim ağzı kanserinin daha az görüldüğünü ortaya koymaktadır.
Sünnet Nerede Yapılır?
Sünnet önemli bir cerrahi girişimdir. Her cerrahi işlem gibi, en uygun koşulların olduğu ameliyathanelerde konu ile ilgilenen deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilmelidir. Her çocuk ve aile yapılacak işlem hakkında bilgilendirilmelidir. Çocuğa yapılacak cerrahi işlemin mümkün olduğunca psikolojik travma oluşturmadan, hijyenik şartlara uygun ve problemsiz yapılması gerekmektedir.
Sünnetin Yaşı Var mıdır?
Sünnet her yaşta yapılabilen cerrahi bir işlemdir. Sünnet ameliyatının, ameliyathane koşullarında ve genel anestezi altında uygulanması önemlidir.
Sünnet için Uygun Zaman Hangisidir?
Çocuğun cinsel kimliğini tanıdığı 2-6 yaşları arasında tıbbi bir zorunluluk olmadıkça sünnet önerilmez. Bu yaşlarda çocuklar ağrı hissetmeseler de yapılan işlemi, cinsel kimliğine saldırı olarak algılamakta ve bilinçaltında olumsuz etkilenmeler söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle ciddi bir tıbbi zorunluluk olmadıkça bu yaşlarda sünnetten kaçınılmalıdır.
Ailenin bu süreçteki tutumu, rahatlığı ve çocukla kurduğu açık iletişim önemlidir. Çocuğa operasyonun nasıl yapılacağı ve sonrası hakkında, anlayabileceği bir dille bilgi verilmelidir. 0-2 yaş ile 7 yaş üstü dönemlerde hem lokal hem de genel anestezi ile sünnet yapılabilir. İdeal olanı sünnetin genel anestezi altında yapılmasıdır.
Ebeveynler sünnet için çocukların yaşı ve mevsim seçiminde titiz davranmalıdır. Sömestr (yarıyıl) tatili hem sağlık açısından hem de sosyal yönden sünnet için en uygun dönemlerden biridir.
Yenidoğan Sünnetinin Yararları Nelerdir?
Vücudun hücre yenileme, gelişme ve üretme kapasitesinin en yüksek olduğu dönem yenidoğan dönemidir. Bu dönemde yapılan sünnet işlemi daha hızlı bir şekilde iyileşmektedir. Komplikasyonlar açısından da psikolojik ve cerrahi komplikasyon görülme ihtimali daha azdır.
Anestezi Neye Göre ve Nasıl Verilir?
Sünnet, genel (sedasyon) veya lokal anestezi altında uygulanabilmektedir. Çocuğun yaşı ve sünnetin çocuk üzerinde bırakacağı etki (korku, travma, stres) göz önüne alınarak anestezi kararı verilir. Çocukta farkındalık oluşmamış veya çocuk sünneti kabullenip anlamış olgunlukta ise lokal anestezi ile operasyon gerçekleştirilebilir. Bunun dışındaki durumlarda çocuğun psikolojik olarak etkilenmemesi, uygulanacak olan cerrahinin başarısı ve kalitesi için genel anestezi tercih edilebilir.
Sünnet Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Çocuk sünnet işleminden hemen sonra yürüyebilir, oynayabilir hatta bir hafta sonra yüzebilir. Ancak tüm bunları yaparken, sünnet bölgesinde çarpma veya sürtünme olmamasına dikkat edilmelidir. Bisiklete binmek, sabunlu suyla bu bölgeyi ovalamak gibi işlemler yapılmamalıdır. Şayet sünnet olan çocuk bez kullanıyorsa, büyük boy bez kullanılması önerilir. Daha büyük çocukların bu bölgeyi koruyan sünnet külotu kullanması önerilir. Tedavi sürecinde doktorun vermiş olduğu ilaçların uygun biçimde kullanılması önemlidir.
Hatalı Sünnet Düzeltilebilir mi?
Ciltteki estetik hataların bir kısmı ve eksik sünnet işlemi düzeltilebilmektedir. Ancak penis gövdesi, glans, idrar kanalında yaralanmaları düzeltmek ciddi bir operasyon zinciri gerektirebilmektedir. Organ kaybına gidebilecek ve düzeltmenin mümkün olamayacağı durumlarla karşılaşılmaması için sünnetin, mutlaka uzman hekim tarafından ve uygun ameliyathane koşullarında gerçekleştirilmesi gerekir.
Sünnet Operasyonlarındaki Yenilikler Nelerdir?
Teknolojinin getirmiş olduğu bazı avantajlar, sünnette de kullanılmaktadır. Kullanılan malzemeler daha güvenli, daha az alerjenli, daha hızlı iyileşen ve iz bırakmadan eriyen şekilleriyle kullanılıyor.